Chcesz być na bieżąco? Poniżej aktualne wydarzenia z Mielna i okolic.

 

Menu Obiad Świąteczny 25.12.2022

Menu 25.12.2022 Zupa grzybowa z podgrzybków podana z makaronem Polędwiczka wieprzowa podana na puree dyniowym w sosie z czerwonego wina, grillowanym brokułem i ziemniakami gratin Sernik na zimno z kruszonką korzenną i słonym karmelem Kieliszek francuskiego wina Menu dzieci: Rosół z makaronem Kurczak w sezamie z frytkami i surówką z marchewki Naleśnik z serem i…

Menu Obiad Świąteczny 26.12.2022

Menu 26.12.2022 Krem z cukinii z ziołową grzanką i oliwą Dorsz pieczony pod zieloną kruszonką czosnkową, podany na duszonym kalafiorze, groszku i batatami Tiramisu Kieliszek francuskiego wina Menu dzieci: Pomidorowa z makaronem Filet z dorsza z ziemniakami puree i warzywami Panna Cotta z musem malinowym. Sok pomarańczowy

Menu Obiad Świąteczny 25.12.2022

Menu 25.12.2022 Zupa grzybowa z podgrzybków podana z makaronem Polędwiczka wieprzowa podana na puree dyniowym w sosie z czerwonego wina, grillowanym brokułem i ziemniakami gratin Sernik na zimno z kruszonką korzenną i słonym karmelem Kieliszek francuskiego wina Menu dzieci: Rosół z makaronem Kurczak w sezamie z frytkami i surówką z marchewki Naleśnik z serem i…

Kolacja Wigilijna

Wigilia-menu 2022 Godziny serwowania 16:00-20:00 Na ciepło: barszcz czerwony z uszkami roladka z łososia i sandacza podana z warzywami, puree ziemniaczanym i sosem z suszonych podgrzybków kompot z suszonych owoców  Przekąski zimne: łosoś wędzony podany z kremem chrzanowym i szparagami, ryba po grecku, sałatka jarzynowa tradycyjna, krokiety z kapustą i pieczarkami, śledź w oleju z…

Obiad Noworoczny

Menu Obiad Noworoczny   Sałatka grecka Zupa cebulowa z grzanką Pierś Supreme na sałatce szpinakowej z dodatkiem ziemniaka pieczonego i sosem tzatzyki Creme Brulee z owocami Kieliszek francuskiego wina Menu dzieci: Rosół z makaronem Burger drobiowy z frytkami Naleśnik z serem Sok pomarańczowy

Menu Uroczysta Kolacja Sylwestrowa

Menu Sylwester 2022 Zestaw I Starter Przystawka Polędwica z tuńczyka marynowana, podana na sałacie rzymskiej i awokado z zielonym dressingiem i chipsem z batata Zupa Wykwintna zupa rybna z owocami morza Danie główne Polędwica z jagnięciny confitowana w ziołach i czosnku, podana na puree ziemniaczanym z grzybami i warzywami Deser Torcik bezowy z kremem kawowym…