MENU DLA FIRM – WIGILIA 2021
- Menu 85,00 zł/os (do wyboru)
- Poczęstunek Szefa Kuchni
- Barszcz z uszkami/Rosół z makaronem
- Pieczony karp w sosie grzybowym podany z ziemniaczkami i warzywami grillowanymi / Pierś z kostką podana na szpinaku z sosem Lazur i ziemniaczkami francuskimi
- Panna Cotta/Creme Brulee
- Woda mineralna z cytryną
- Kawa lub herbata
- Menu 110,00 z;/ os (do wyboru)
- Poczęstunek Szefa Kuchni
- Carpaccio z buraka z rukolą i serem kozim/Tatar wołowy
- Zupa grzybowa z makaronem/Zupa pikantna z polędwicą wołową
- Sandacz pieczony ze szpinakowo-ziemniaczanym puree na zielonej sałatce/Kacze udko „Confit” z puree ziemniaczanym z czosnkiem niedźwiedzim
- Kremówka z owocami/Beza mrożona z malinami
- Woda mineralna z cytryną
- Kawa lub herbata
- Menu 130,00 zł/os (do wyboru)
- Poczęstunek Szefa kuchni
- Łosoś w cieście filo/Camembert zapiekany ze śliwką i brzoskwinia
- Zupa krem z borowików/Flaczki z kalmara
- Dorsz pieczony z kruszonką w sosie szafranowym z trójkątami ziemniaczanymi /Polędwica tournedos z boczkiem na grillowanych warzywach podana z francuskimi ziemniaczkami
- Sernik mistrza/Ciasto czekoladowe z gałka lodów
- Woda mineralna z cytryną
- Kawa lub herbata
- Szwedzki stół (Szt./100g)
- Pierogi z kapusta i grzybami (4 szt.) 17,00
- Ryba po grecku (dorsz) 19,00
- Śledź w oleju 18,00
- Śledź w śmietanie 18,00
- Tatar z łososia 29,00
- Ser kozi z musem jabłkowym w cieście filo 25,00
- Sałatka ze śledziem 22,00
- Sałatka winogronowo – orzechowa 15,00
- Sałatka jarzynowa 18,00
- Roladka drobiowa ze szpinakiem i fetą 25,00
- Słodki stół (80g)
- Ciasto czekoladowe kostka 15,00
- Sernik 15,00
- Panna Cotta 12,00
- Crème brulle 13,00