Menu Święta Bożego Narodzenia 2019

I. Wigilia 24.12.2019

Godziny serwowania 16:00-20:00

Na ciepło:

  • barszcz czerwony z uszkami,
  • roladka z łososia i sandacza podana z warzywami, puree ziemniaczanymi sosem z suszonych podgrzybków
  • kompot z suszonych owoców

 Przekąski zimne:

  • łosoś wędzony podany z kremem chrzanowym i szparagami,
  • ryba po grecku,
  • sałatka jarzynowa tradycyjna,
  • krokiety z kapustą i pieczarkami,
  • śledź w oleju z cukinią,
  • łosoś marynowany podany na rukoli i plastrach buraka,
  • pierożki z kapustą i grzybami,
  • karp po żydowsku,
  • deska serów pleśniowych „świąteczna” z orzechami,
  • sałatka z pstrągiem wędzonym,
  • rolada wieprzowa „świąteczna”
  • ciasto wigilijne (makowiec lub keks, sernik mistrza)

dodatki: marynatki, ćwikła, chrzan, pieczywo

Napoje:

dla dorosłych: kawa, herbata, kieliszek wina, 0,4l soku pomarańczowego,
woda mineralna niegazowana,
dla dzieci: herbata, 0,4 l soku pomarańczowego, woda mineralna niegazowana.

 II. Obiad świąteczny z kieliszkiem wina 25.12.2019 r.

  • zupa grzybowa z makaronem i serkiem mascarpone
  • dorsz smażony podany z ziemniaczkami maślanymi, warzywami grillowanymi i sosem cytrynowo-tymiankowym
  • kremówka z owocami

      III. Obiad świąteczny z kieliszkiem wina 26.12.2019 r.

  • zupa krem z białych warzyw
  • tournedos z polędwicy wieprzowej owinięte boczkiem podane z ziemniakami gratin, z karmelizowaną marchewką i brokułem, z sosem rozmarynowym.
  • beza mrożona z malinami

Dla dzieci zamiast wina podajemy 0,2 l soku pomarańczowego.

 

Menu obiadokolacje

  • wybór z karty „obiadokolacje”