Menu Sylwester 2019

 

 

Hotel Restauracja Meduza

Mielno

 

I. Przystawka    (do wyboru):

  1. Aperitif
  2. Koszyczki z ciasta filo z zapiekanym serem pleśniowym, kozim i gruszką podane z musem malinowym
  3. Łosoś marynowany z imbirem, podany z sosem mango ze szpinakiem i owocem granatu

II. Zupa

  1. Krem szpinakowo – ogórkowy z wędzonym łososiem i akcentem z kwaśnej śmietany

 

   III. Danie główne     (do wyboru):

 

  1. Dorsz zawijany w szynce parmeńskiej na zielonej sałatce podany z ziemniaczkami gratin i sosem maślano – szpinakowym
  2. Konfitowana pierś z kaczki z sosem z czarnego bzu w towarzystwie sałatki z buraka, prażonych  orzechów i sera koziego podana  z kluseczkami
  3. Kieliszek francuskiego wina

 

IV. Deser

  1. Digestif
  2. Duet deserowy „dwa smaki”

 

Kieliszek wina musującego na powitanie Nowego Roku.