Menu Wielkanoc 2020

   Menu Wielkanocne 

Niedziela Wielkanocna 12.04.2020 r. 

I. Śniadanie Wielkanocne 2020 

  • wędliny, sery
  • pasta z pstrąga wędzonego,
  • pomidory i ogórki na sałacie,
  • makrela wędzona,
  • pikle (pieczarki, oliwki, cebulki, ogóreczki),
  • schab pieczony na soczysto z czosnkiem i majerankiem
  • karkówka po diabelsku,
  • bigos,
  • biała kiełbasa,
  • sałatka jarzynowa,
  • sałatka świąteczna z serami i orzechami,
  • pasta jajeczna
  • mozzarella z pomidorami i cukinią,
  • sałatka śledziowa,
  • pasztet świąteczny na dwa smaki
  • ciasta
  • jajka z sosem tatarskim,
  • omlety z warzywami
  • naleśniki z serem i sosem malinowym
  • twarożek wiejski
  • deska serów pleśniowych z żurawiną
  • łosoś wędzony z musem chrzanowym i rukolą
  • roladki z cukinii z serem feta i suszonym pomidorem.
  • kawa, herbata, soki, woda mineralna

* śniadanie podawane w formie szwedzkiego stołu

II. Uroczysty Obiad Wielkanocny z kieliszkiem wina*

Zestaw I

  1. Camembert pieczony w orzechach, podany z żurawiną, winną gruszką, rukolą i grzankami

2. Krem z białych warzyw z oliwą truflową

3. Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym podana z grillowaną                       marchewką, brokułem i ziemniakiem pieczonym z sosem tzatzyki

4. Sernik na zimno z kruszonką

Zestaw II

  1. Pieczona na różowo pierś z kaczki podana z sosem malinowym i rukolą

2. Żurek z jajkiem

3. Łosoś z pieca podany na zielonej sałatce ze szpinakiem, rukolą oraz                       ziemniaczkami smażonymi na maśle z koperkiem

4. Panna Cotta z owocami i musem malinowym

 

Menu dla Dzieci

Zestaw I

  1.  Rosół z makaronem

2. Filet z dorsza w panierce, podany z frytkami

i gotowanymi warzywami

3. Panna Cotta z owocami i musem malinowym

Zestaw II

  1. Zupa pomidorowa z makaronem

2. Burger drobiowy z frytkami

3. Naleśnik z malinami i bezą

 

 

* dla dzieci zamiast wina 0,2l soku pomarańczowego

* do wyboru jeden z zestawów menu