Dania główne
Desery
Dla dzieci
Napoje
Przystawki
Sałatki
Zupy
Polędwica tournedos z fasolką 115,00
(SO),(ZZ),(SE),(G)
Polędwica wieprzowa w sosie kremowym z kurkami z ziemniaczkami francuskimi 73,00
(L)
Policzki cielęce w sosie rozmarynowo-anyżowym z puree z czosnkiem niedźwiedzim 79,00
(L),(SO),(SE),(G),(SI)
Comber jagnięcy w rozmarynie z dodatkami 138,00
(L),(SO),(ZZ),(SE),(G),(SI)
Dorsz pieczony z kruszonką z ziemniaczkami francuskimi z sosem szafranowym 68,00
(R),(L),(ZZ)
Stek z halibuta w sosie kaparowym na smażonych batatach z zielonym groszkiem i marchewką 65,00
(R),(L),(ZZ)
Kacze udko „Confit” z puree z czosnkiem niedźwiedzim 69,00
(SE),(ZZ),(J),(SI)
Filet z drobiu panierowany na sałatce z frytkami 49,00
(J),(ZZ)
Burger wołowy z frytkami 55,00
(ZZ),(L),(J),(SM),(G),(SO),(S E)
Bułka pełnoziarnista, sałata, ser, cebula, pomidor, ogórek konserwowy , mięso wołowe, boczek, sosy.
Burger drobiowy z frytkami 46,00
(ZZ),(L),(J),(SM),(G),(SO), (SE)
Bułka pełnoziarnista, sałata, ser, cebula, pomidor, ogórek kon s e r w o w y , panierowana pierś z kurczaka, boczek, sosy.
Pierożki z ricottą, szpinakiem i smażonym boczniakiem 38,00
(ZZ),(J),(L)
Spaghetti aglio olio 36,00
(ZZ), (J)
Tagliatelle z pomidorami suszonymi, kurczakiem i szpinakiem 46,00
(ZZ),(J),(L),(SO),(SI)
Tagliatelle z boczniakiem, koprem włoskim i szpinakiem 39,00
(ZZ),(J),(L),(SO),(SI)
Kremówka z owocami 25,00
(L),(J),(ZZ)
Creme Brulee 22,00
(OD),(SO),(L),(J),(ZZ)
Panna Cotta 22,00
(OD),(SO),(L),((J),(ZZ)
Naleśnik z malinami, bitą śmietaną i bezą 22,00
(ZZ),(L),(J)
Maliny gorące z gałką lodów 24,00
(L)
Beza mrożona z malinami 24,00
(L),(OD),(J)
Sernik Mistrza 24,00
(L),(J),(ZZ),(SO)
Ciasto czekoladowe z gałką lodów waniliowych 26,00
(ZZ),(J),(L),(SO),(OD)
Tarta z jabłkami, rodzynkami i migdałami z sosem angielskim 23,00
(ZZ),(OD),(L),(J),(SO)
Lody Meduza 28,00
(L),(OD) 3 gałki, owoce, bita śmietana
Lody Samba 22,00
(L),(OD) 3 gałki, bita śmietana
Lody 3 gałki 18,00
(L),(OD)
Rosół z makaronem 18,00
(SE),(G).(SO),(J),(ZZ)
Filet z drobiu panierowany z frytkami 33,00
(J),(ZZ)
Makaron z kurczakiem i brokułem 32,00
(ZZ),(L),(J)
Naleśnik z serem i sosem angielskim 2 szt. 26,00
(L),(ZZ),(J)
Naleśnik z serem i sosem angielskim 1 szt. 17,00
(L),(ZZ),(J)
Camembert zapiekany z migdałami, żurawiną i gruszką 47,00
(ZZ)*,(L),(J),(OD),(G),(SI)
Krewetki królewskie smażone na maśle z czosnkiem – 8 szt 63,00
(SK),(ZZ)*,(L),(G)
Carpaccio z buraka z rukolą i kozim serem 36,00
(OD),(L),(SI)
Carpaccio z polędwicy wołowej 51,00
(ZZ)*,(L),(J)
Tatar wołowy 49,00
(ZZ)*,(J),(L)
Śledź w oleju lub w śmietanie 27,00
(R),(L),(ZZ)*
Tatar z łososia 48,00
(R),(ZZ)*,(SK),(G)
Sałatka Cezar 39,00
Sałata rzymska i lodowa, filet z kurczaka, pomidorki cherry, boczek, sos cezar, parmezan, grzanki
Ser kozi zapiekany z grzanką na sałacie 48,00
Ser kozi, mix sałat, winogrona, gruszka, orzechy włoskie,
pomarańcza, sos winegret, krem balsamiczny
Sałatka z kurczakiem i serem halloumi 47,00
Sałata lodowa rukola, ogórek, pomidorki cherry,oliwki zielone
ser halloumi, kurczak panierowany, sos czosnkowy, grzanki czosnkowe
Chłodnik tradycyjny lub ze śledziem 25,00
(J),(L)(ZZ)*
Zupa rybna z małżem i krewetką 39,00
OPIS DANIA
Rosół z makaronem 19,00
aromatyczny, klarowny bulion przygotowany na bazie wolno gotowanego mięsa, warzyw i przypraw, będący tradycyjną, rozgrzewającą zupą w polskiej kuchni.